JAPONYA GEZİ REHBERİ: BİLMENİZ GEREKENLER

Japonya gezisi bucket list’imin de kalbimin de en güzel köşesinde taht kurmuş bir hayaldi benim için. Şimdi bu hayali gerçekleştirmiş olmanın verdiği mutlulukla Japonya hakkında her şeyi yazıyorum. Japonya gezi notlarımda, Japon mutfağından Japon gece hayatına kadar birçok şeyi bulacaksınız. Yazının sonunda Japonya vizesi ile ilgili sorunumuz da olmadığından hep birlikte Japonya’ya ucuz ulaşım için uçak bileti bakıyor olacağız. Peki JAPONYA GEZİ REHBERİ: BİLMENİZ GEREKENLER neler?

Japonya’ya nasıl ucuz bilet bulunur, bilet fiyatları nedir, Japonya’da ulaşım nasıl ucuza getirilir, Japon mutfağında aç kalır mıyız gibi tüm soruları yanıtlamak için Japonya Hakkında En Çok Sorulan Sorular a başlıyorum.

Japonya ile ilgili ilk vlogumu da buraya bırakıyorum. Diğer videoları kaçırmamak için Youtube kanalıma abone olun.

1- JAPONYA GEZEGENİ DÜNYADAN ÇOK FARKLI BİR KÜLTÜRE SAHİP! JAPONLAR NASIL İNSANLAR? JAPONYA GÜVENLİ Mİ?

Japonya benim 28.ülkem ama ben hayatımda bu kadar farklı bir kültür bu kadar farklı bir dünya görmedim. Şüphesiz ki en unutulmaz seyahatlerimin başında sonsuza dek hatırlayacağım seni canım Japonya.

Hele ki Japon insanın iyiliği, misafirperverliği, her daim gülümseyen, çalışkanlığı, zekasını gördükten sonra anladım ki arkadaşlar, Japonlar üstün ırk. Ülkede genel olarak hakim din Şintoizm ve yanında Budizm. Şintoizm ise biraz önce size saydığım iyilik temelleri üzerine kurulu. Yani bu insanlar iyilik yaptıklarında bir nevi ibadet ediyorlar. Zaten bu bilinçli değil, bu şekilde yetiştiriliyorlar.

Benim dayımın eşi Japon ve 3 çocukları var. Zaten Japonya’da da, Tokyo’dan sonra 5 gün bizim gelin Kaneko’nun annesinde, Osaka’da kaldık. Buna çok mutluyum çünkü bu sayede çok daha fazla gözlem yapma fırsatım oldu. Detayları konaklama kısmında aşağıda anlatacağım ama özetle evinde kaldığımız Okasan (Japonca anne demek) 72 yaşında ve yan evde oturan kardeşi ve kardeşinin eşi de 70’er yaşında. Adamın 40 yıllık plak koleksiyonu vardı ve tam bir Jazz hayranı olduğu için bize gramofonunda Jazz çaldı. Bizi hediyelere boğdu, hatta 150 yıllık aile yadigarı bir eşyasını hediye verdi. Biliyor musunuz bu insanlar yaşlı değil. Her işlerini kendi yapan, hayat dolu, sosyal devletleri tarafından da refah içinde yaşatıldıklarından çok mutlu insanlar. Ve aramızda 40 yaş olmasına rağmen bize çocuk değil birey olarak davrandılar. Artık Japon dostlarımız var!

Eğlenmeyi seviyorlar, hafta sonu geceleri sokaklar çılgın Japon genç kaynıyor. Hafta içi ise hayat erken bitiyor. Kimse kimseye sarkmaz, rahatsız etmez. 1 hafta boyunca bir kere korna sesi bile duymadım. Japonlar bir toplum olma hissiyatını sonuna kadar içselleştirmişler ve toplum için yaşıyorlar.

Unutmadan Japonya bizden vize istemiyor! Hatta Türkleri fazlaca seviyorlar. Hatta çoğunun bucket list maddesinde yer alan şehir Kapadokya!

Tokyo Golden Gai’deki oda şeklindeki barlarda Japon kanka yaptık!

2- JAPONYA SEYAHATİNİN BÜTÇESİ NEDİR? JAPONYA PAHALI MI?

Japonya dendiğinde akla gelen ilk soru “Japonya pahalı mı?”. Japonya’da yeme içme ve ulaşım fiyatları bizi öldürür mü?

Japonya seyahati pahalı olacak diye inanılmaz temkinli davranmamızdan mı yoksa gitmeden çok iyi araştırma yapıp hazırlıklı davranmamızdan mı bilmiyorum bu seyahati en dolu şekilde geçirip en iyi bütçeye hallettik diyebilmenin haklı gurunu yaşıyorum. 1 hafta 2 kişi uçak bileti, yeme içme, ulaşım, konaklama (2 gece dahil 5 gece akrabamızda konakladık) toplam 2000 USD!

Japonya tabi ki pahalı ama size vereceğim taktiklerle o kadar da pahalı değil. Özellikle yeme içme konusunda Foursquare’de bakmadan bir yere oturmadık. Her ne kadar alfabe sebebiyle aradığımız yeri bulmakta sorunlar yaşadıysak da, halkın yardımıyla bu engeli de aştık. Birçok Japon mutfağının yerel lezzetlerini denedik ama hep en hesaplı şekilde. Öğlenleri de hep 7 Eleven marketlerden aldığımız atıştırmalıklarla geçirdik. Akşamları da suşi, deniz ürünü, ramen yemeği tercih ettik. Ramen’in ne olduğunu aşağıda Japon mutfağı kısmında anlatacağım.

Tek tek 2 kişi toplam seyahat bütçemizin kalemlerini aşağıda paylaşıyorum. Detayları ise yazının devamında olacak. Okumaya devam!

  • Uçak Bileti: 900 USD
  • JR Pass Bilet: 544 USD
  • Şehir İçi Ulaşım: 53 USD
  • Yeme İçme: 300-350 USD
  • Konaklama: 200 USD (2 gecelik)

Hiroşima Miyajima Adası

3- JAPONYA’YA NASIL UCUZ BİLET BULUNUR?

Bildiğiniz üzere bir seyahat bütçesinin en büyük kalemini uçak bileti oluşturuyor. Hele ki kıtalar arası uçuşlar.. Uzak diyarlara yapılacak gezilerde bu hasarı en aza indirmek için yapılacak ek akıllı hareket bileti minimum 6 ay önceden almak. Benim bazen 1 yıl önce aldığım bile oluyor. Nitekim İstanbul’dan Tokyo’ya gidip geldiğim biletimi de 6 ay önce Qatar Airways’den kişi başı 450 USD’a yani o günkü kurda 1575 TL’ye aldım. Bileti tabi ki kampanya dönemlerini takip ederek aldım ve size de kesinlikle kampanya döneminde bilet almanızı öneriyorum. Instagram hesabım @oykununoykuleri nde tüm kampanyaları duyuruyorum.

Ucuz bilet istiyorsanız aktarmalı uçuşlardan çekinmemeniz gerek. Zaten hiç de zahmetli olmuyor. Qatar Airways çok memnun kaldığımız bir havayolu firması. Doha aktarmalı yaptığımız uçuşlar uzak mesafeli seyahatlerimizin vazgeçilmesi. Qatar Airways ile dünyanın en lüks havalimalı Hamad Havaaalanı’nda yaptığınız 1-2 saatlik aktarmalar zaten çerez gibi. Genelde aktarma süreleri bu kadar oluyor. Olur da 8 saati geçen bir aktarmanız varsa zaten turist bilgilendirme masası (tourist information) bölümünden ücretsiz şehir turu alabiliyorsunuz. Bu da size yeni bir kısa gezi demek.

Tokyo Shibuya Kavşağı

4- JAPONYA İÇİNDE ULAŞIM NASIL UCUZA GETİRİLİR? JR PASS BİLET ALMALI MI?

Bu konu Japonya seyahatini ucuza getirmenin temel taşlarından olduğundan detaylarını anlattığım ayrı bir yazı yazdım. JAPONYA’DA ULAŞIM REHBERİ JAPAN RAİL PASS Yazım için lütfen tıklayın.

Süper hızlı kurşun tren Shinkansen

5- JAPONYA’DA DİL KONUSUNDA SIKINTI YAŞAR MIYIZ? JAPONLAR İNGİLİZCE BİLİYOR MU?

Japonlar çoğunlukla İngilizce bilmiyor. Tokyo’da daha fazla bilen var tabi ki ama Hiroşima tarafına doğru yol aldıkça bu oranın düştüğünü gözlemleyebiliyorsunuz. Bir kere alfabe farklı olduğundan tabelaları anlarım nasılsa diyemiyorsunuz. Metro vb. yerlerde de İngilizce yönlendirme aşırı seviyede değil. Restoranların bazılarında İngilizce menü bulunmayabiliyor. Yine de tüm bu saydığım olumsuz gibi görünen maddelerin hiçbiri Japonya’da size sıkıntı yaratmayacaktır. Sebebi de aşırı iyi niyetli ve muhteşem yardımsever Japonlar.

Biz hep Google Maps ve Ulmon’un çevirimdışı haritalarını kullanarak gezdik. Size de indirmenizi ve gitmeden ziyaret etmeyi düşündüğünüz noktaları haritada işaretlemenizi öneririm. Yine de bu uygulamaların yetersiz kaldığı yerlerde hangi Japon’u çevirip yer yön sorsak, İngilizce bilmese bile gittiği yönün tam tersi istikamette bir yere gitmek istesek bile yolunu çevirip bizimle 15 dakika yürüyerek bize yardımcı oldu. Hayatımda gördüğüm en mükemmel insanlar. Lütfen bu konuda korkunuz olmasın.

Evet geyikler canlı!

6- JAPONYA’YA ÖZGÜ İLGİNÇLİKLER NELER? SADECE JAPONYA’DA GÖREBİLECEĞİNİZ ŞEYLER?

Bu insanların kullandığı asansörler 1.kattan başlıyor yani zemin kat 1.kat demek. Japonlar hasta hissettikleri halde yüzlerine maske takıyor. Evet bu sebeple, sadece karşısındaki insanları düşündükleri için maske ile geziyorlar.

Metroda çalan anime müzikleri, her yerdeki atari salonları, maid (hizmetçi kız) kafeleri, parasını ödeyerek sevgi gösterebileceğiniz kedi-baykuş kafeleri, teknolojisi, tüketim toplumu oluşları, saf ırk oluşları (şişman, sarışın, kel Japon yok), binlerce kişinin aynı anda karşı karşıya geçtiği kavşakları, neonlu tabelalarla dolu sokakları, oda şeklinde sadece 5-6 kişinin oturabileceği barları, bambu ormanları, on katlı metro istasyonları ve yeraltı şehirleri ile başka bir gezegene yolculuk yapmaya hazır olun! O kadar medeni insanlar ki, dilencisi bile yanımıza elindeki akıllı telefonundan Google Translate’i açarak geldi ve bizden para istedi.

Neon tabelalarla süslü ülke

7- JAPONYA İÇİN KAÇ GÜN GEREKLİ? JAPONYA KAÇ GÜNDE GEZİLİR? JAPONYA GEZİ ROTASI NASIL PLANLANMALI?

Japonya seyahatinizi minimum 7 gün olmak üzere 7-15 gün için de planlayabilirsiniz. Ama ben olsam 15 gün vaktim varsa 7-10 gün Japonya yaptıktan sonra kalan vaktim için Güney Kore’ye giderim.

Japonya rotamızı gün gün yazıyorum. Biz bu programdan çok memnun kaldık. Yol göstermesi açısından tavsiye ederim.

  • Tokyo (2 gün) – Dolu dolu sabah 6’da kalkıp gece 1’de yattık. Anca yetişti.
  • Kyoto (1 gün) – Vakit varsa bunun hakkı 2 gün. 3 güne kadar çıkabilirsiniz.
  • Hiroşima ve Miyajima Adası (1 gün) / Akşam yol dönüşü Kobe (Kobe Beef Yemek)
  • Nara (1 gün) – Akşamı Osaka’da geçirdik. Osaka gece daha güzel.
  • Osaka (1 gün)
  • Osaka Universal Studios (1 gün) – Harry Potter’ın sihirli dünyası için gittim ve daha birçok aktivite ile birlikte çook eğlendim! Osaka Universal Studios Amerika, Singapur ve Japonya’da var. İlginizi çekerse tavsiye ederim.

8- JAPONYA’DA KONAKLAMA İÇİN EV Mİ OTEL Mİ TERCİH EDİLMELİ? KAPSÜL OTEL NEDİR?

Japonya’da Tokyo’da 2 gece otelde kaldık. Japonya’da olduğumu hissettiren tek şey Japonların TOTO marka muhteşem ötesi tuvalet sistemiydi. Bana kalırsa Japonya’ya özgü bir konaklama deneyimi için Tokyo’da kapsül otellerde Kyoto’da ise Ryokan’larda kalmalısınız.

Kapsül otel adı üzerinde kapsül şeklinde tek kişi tabutun içine giriyormuş gibi ucuza konaklama yapıp deneyim elde edebileceğiniz bir yer. Bizim Umur’a gelmiyor tabi böyle marjinallikler, biz kalamadık. Haksız da sayılmaz çünkü kapsüller herkesin konaklayabileceği yerler değil. Klostrofobiden yoksun olmanız gerek. Ryokan ise Japon usulü ahşap evlerden yapılmış otantik oteller. İnsana süper bir deneyim yaşatabilir.

Bizse 2 gün Tokyo’da kaldıktan sonra 5 gün Osaka’da Japon evinde kaldık. Feng Şui felsefesine göre düzenlenen bu evde az eşya, boş köşeler mantığında enerjinin evde dolanması ve insanların dünya malı ile işi olmaması beni hayran bıraktı. Gösterişten uzak, hasır şilte üzerinde yer yatağında yattık. Gram da oramız buramız ağrımadı.

Tabi ki herkesin Japonya’da akrabası yok 😊 Bu sebeple gecelik 50-100 $ bütçede otel harcaması seyahat bütçenize eklenecek gibi düşünebilirsiniz.

Japonya’daki ailemiz

9- JAPON MUTFAĞI NASIL? JAPONYA’DA NELER YENİR?

En son Tayland’ta fazlasıyla aç kaldıktan sonra Japonya’da ne yer ne içeriz diye ah vah ederek yol tutmuştum. Eveet! Şimdi hep birlikte ön yargılarımızı bir kenara koyuyoruz. Biliyor musunuz, Japon mutfağında baya lezzetli seçenekler var.

Mutfak kesinlikle suşiden ibaret değil. Hatta ilk gün baya gez gez bir suşici bulamadık Tokyo’da. Sonra Numazuko isimli arka sokaklarda yer alan Japon işi suşiciye gittik. Dönen bir banttan istediğiniz suşi tabağını alıp yiyorsunuz. Tabakların rengine göre fiyatlandırma yapılıyor. Türkiye’ye göre hem ucuz hem çok fazla seçeneğiniz var.

Ayıla bayıla yiyip içtiğim diğer bir yemek Ramen. Ramen, bizim et suyu ile kelle paça karışımı gibi bir çorba. İçerisinde acı, yeşil soğan dilimleri ve noodle var. Lezzetine hayran olduk! Hatta İstanbul’da nasıl bulacağınız bu çorbayı bir bilen varsa sevabına yazsın. Biz bunu Osaka’da Ichiran isimli mekânda denedik.

Suşi tabaklarım ve ben

Ramen

Çubukta kızartılan kalamar, ahtapot, karidesler de baya başarılıydı. Zaten denizden babam çıksa yerim insanı olarak soya soslu kalamarlarına hayran kaldım.

Ama ben bugüne kadar et yememişim! Bu nee! Ağzımda tutmak ve sonsuza kadar bu yemekle yaşamak istiyorum diye bize naralar attıran Kobe Eti kesinlikle denemeniz gereken bir lezzet. Biz bunu JR Pass ‘lerimizi kullanarak Kobe’ye gittiğimizde yemeyi tercih ettik. Yerinde yediğimiz bu et, ineklere bira içirtilip hiç yürütülmeyerek yumuşacık mayalı kıvama ulaşması amaçlanarak elde ediliyor. Dünyanın en pahalı eti olduğu için uzun bir araştırma yaptık ve hem lezzet hem bütçe açısından optimum kararla Kobe’deki Steakland restoranın yolunu tuttuk. Aşçı eti masanızda pişiriyor ve bu eti çubukla yiyorsunuz. Kesmeye gerek yok, zaten yerken dağılıyor.

Kobe beef mutluluğu

Kobe etimiz pişirilirken

Tüm bunların yanında mantı gibi hamur içinde et olan bir yemekleri, Japon pizzası olarak geçen hamur içine sarılı malzemelerden oluşan Okonomiyaki, zehirli balık Fugu da denenebilecek lezzetler arasında. Fugu konusunda dikkatli olmanızı tavsiye ederim, her yıl belli sayıda insan Fugu’dan ölebiliyor. Yukarıda da dediğim gibi hem fiyat hem lezzet hem de İngilizce menü kontrolü açısından Foursquare’den çok destek aldık. Yalnız mekanın Japoncasını tabelalarda arayarak oraya ulaşmak epey meşakkatli ve komik oluyordu!

10- JAPONYA’DA DENEYİMSEL AKTİVİTELER NELER?

Günlüğü 100 TL gibi bir fiyata kimono kiralayarak ya da 200 TL’ye satın alarak Kyoto sokaklarında dolaşabilir, Tokyo’da Ryōgoku Kokugikan’da sumo güreşi izleyebilir, Japonların geleneksel içkisi Sake’nin tadım etkinliğine katılabilir (Sake’yi çook seviyorum! Mutlaka birkaç şişe alın getirin evinize), Kyoto’da Geyşa çay seremonisine gidebilir, Tokyo Senso-ji Tapınağı’na gittiğiniz bir Pazar günü ücretsiz geleneksel Japon dansı dersine katılabilir ve Sakura Sakura dansını öğrenebilirsiniz.

Kyoto sokaklarındaki kimonolu kızlar

Tüm bu soruların dışında kafanıza takılan sorular varsa sorularınızı ve yorumlarınızı aşağıda yorum kısmına bırakabilirsiniz.

Japonya yazılarım Tokyo Gezi Rehberi, Osaka – Nara – Kobe Gezi Notları, Kyoto Gezi Notları, Hiroşima ve Miyajima Gezi Rehberi başlıklarında blogda yayınlanmaya devam edecek.

Kyoto Vlogumu izlemek ve Youtube kanalıma abone olmak için:

Bu geziye ait tüm detaylar instagram hesabımda #oykununoykulerijapan etiketi altında.

Beni ve daha birçok fotoğrafımı instagram ve facebook adreslerimden takip edebilirsiniz.

Related posts

Bali Gezi Rehberi – Rota & Planlama

Ürdün Gezi Rehberi – Bilmeniz Gerekenler

Filipinler Gezi Rehberi – Rota & Planlama

28 comments

Kurumsal Turist Kasım 7, 2017 - 7:41 am
Eline sağlık Öykücüm, ilk defa Japonya’yı merak eder oldum. Ramen’i Wagamama gibi Japon restaurantlarında filan bulabilirsin ama ben, hafta içi bir gün Flatofis’in içindeki Yutaka’ya gitmeni öneririm :)
Öykü Yalçın Kasım 7, 2017 - 9:24 am
Çok teşekkür ederim, merak uyandırmasına çok sevindim! Önerin içinse havada taklalar atabilirim, ben bir Ramen yiyip geleyim :)
Ayağımın Tozuyla Kasım 7, 2017 - 9:42 am
Öykücüm sorum yok, teşekkürüm var. Keyifle okudum, eline sağlık :*
Öykü Yalçın Kasım 30, 2017 - 2:05 pm
Senden bunu duymak ne güzel Melikecim, çok teşekkürler :)
Aylin Şubat 14, 2018 - 3:21 pm
Selam , et yemeyenler Japonyada ne yer acaba ?
Öykü Yalçın Şubat 15, 2018 - 8:30 pm
Japon mutfağında 1001 çeşit deniz ürünü var. Üstelik çok lezzetliler.
Aslı Nisan 28, 2018 - 10:08 am
Merhaba öncelikle yazı için teşekkürler. Mayıs'ın 16sında Japonya'ya seyahatimiz olacak. Bizi en çok düşündüren şey havalimanında ülkeye alınmadan önce doldurulan form. Bu formda kalacağımız yere ait açık adres ve telefon bilgisi isteniyormuş fakat biz kamp, hostel ya da couchsurfing yapacağımız için bu kısmı boş bıraktığımızda ülkeye alınmams gibi bir sorun yaşar mıyız diye düşünüyoruz. Muhtemelen siz gitmeden önce booking yaptırmıştınız ve böyle bir problem zaten yaşamadınız ama yine de deneyiminizi aktarmanızı ve bilginiz varsa paylaşmanızı rica ederim. Yollarda görüşmek dileğiyle..
Öykü Yalçın Nisan 30, 2018 - 8:44 am
Öncelikle Japonya'ya yolunuz düşeceği için çok sevindim, unutulmaz bir seyahat olacak! Risk almaya hiç gerek yok zaten ülkeye alırken valizi vb her şeyi didik didik arıyorlar bu sebeple Booking üzerinden ücretsiz iptalli bir rezervasyon yapmanızı öneririm. Bunun çıktısı ile gidin, formda da o oteli belirtin. Giriş yaptıktan sonra iptal edersiniz. Sevgiler..
Ozge Haziran 11, 2018 - 8:15 pm
Elinize saglik cok guzel bir yazi olmus :) yalniz, japonlar ustun irk demek biraz irkcilik olmuyor mu :( bir de zavalli inekler, bira icip ustune bagli, hareketsiz tutuluyorlar hayatlari boyunca. biz insanlarin iki dakikalik damak zevki icin..
Öykü Yalçın Haziran 13, 2018 - 11:44 am
Çok teşekkürler! Irkçılık en uzak olduğum nokta sadece örnek alınacak birçok toplumsal özellikleri var onu belirtmek istedim. Besin zinciriyle ilgili görüşünüze de saygı duyuyorum.
Kenan Temmuz 6, 2018 - 9:19 am
İlgiyle okudum ve izledim. Japonya’ya gitmeme bir ay kala fazlaca farkındalık yarattı. Gözlemleriniz için sonsuz tşkler.Listeme birsürü ekstra gezi planı ekledim.✌
Öykü Yalçın Temmuz 9, 2018 - 12:49 pm
Ne mutlu bana, faydalı olduğuna çok sevindim! Görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
aspirin Kasım 22, 2018 - 10:43 am
merhaba öykü hanım 25 haziran 2019 da japonya gitmeyi düşünüyorum. uçak bileti ne zaman ve hangi nereden almamı önerirsiniz. 15 günlük farklı şehirlerde kalmayı düşünüyorum. oteli merkezde mi tercih etmeliyim. teşekkür ederim.
Öykü Yalçın Kasım 23, 2018 - 1:19 pm
Biz Qatar Airways'in kampanyası ile faydalanıp gitmiştik. Bu tip uzak rotalar için tarihim netse 6 ay - 1 yıl önceden bilet bakamaya başlıyorum ben. Tokyo ya da Osaka için bu aralar hiç kampanyaya denk gelmiyorum ama uçak bileti arama sitelerine bu tarihler için fiyat alarmı kurup takip edebilirsiniz. Kore Havalayolları da aklınızda olsun, Seul'a bilet bulup oradan da geçmeyi düşünebilirsiniz.
Japonya Şubat 20, 2019 - 9:58 pm
Japonya hakkında güzel bilgilendirici bir yazı olmuş, tebrik ederim. Ben geçtiğimiz yıl gitmiştim. Tokyo, Kyoto, Kobe, Hiroşima, Osaka, Nara gibi şehirlerin haricinde Shirakawa-go, Furano, Kagoshima, Kamakura gibi kasabaları da ziyaret etmiştim. Yerel kültürü derinlemesine keşfetmek isteyenlere zaman bulursalar kasabaları da ziyaret etmelerini tavsiye ederim.
Çağla Mart 26, 2019 - 6:53 am
Öykü sana müteşekkirim ! 2016 Nisan'da 2 hafta Japonyadaydık. Unutulmaz ve eşsiz bir seyahatti. Dünyanın hiç bir yerinde aynı tadı alamadım. Ve öyle güzel yazmışsın ki aynı hisleri yaşamamı sağladın. Bir de eklemek istediğim bir şey var bu güzel rehberine. Wifi da Japonya'ya gitmeden önce kiralayabilirsiniz. Havaalanına gidince oradan alıyor, dönüşte de aynı yere iade edebiliyorsunuz. Küçücük bir alet ve çok da uygun. Büyük kolaylık oluyor :) Çok teşekkürler
Öykü Yalçın Mart 26, 2019 - 12:29 pm
Ah şu geri dönüşler! Nasıl mutlu ettin beni Çağla! Çok sevindim seyahatinin böyle keyifli geçmesine :) Kucak dolusu sevgiler
Azize Mayıs 24, 2024 - 3:33 am
Merhabalar yaklaşık 15 gün sonra 15 günlük bir Japonya seyahatim olacak telefonumu kullanmak ile ilgili özellikle internet ne yapmalıyım sizce Çok teşekkürler
Öykü Yalçın Mayıs 24, 2024 - 10:36 am
Airalo gibi e sim uygulamalarını kullanabilir veya orada hat satın alabilirsiniz. Detaylı bilgi ve indirim kodu için lütfen instagram sayfama mesaj gönderin. Şimdiden çok sevgiler. @oykununoykuleri
Gönül Mart 29, 2019 - 1:50 pm
Öykü Hanım merhaba,ben de turla 10 nisan 2019 da Japonya ,Güney Kore 'ye gidiyorum..Merak ettiğim ,kredi kartı kullanılıyor mu ödemelerde...Türk lirası götürüp ,orada japon parasına mı çevirmek daha iyi olur,yoksa buradan mı yen alıp gitmeli..İki kere kur çevirmek istemiyorum...( dolar,avro ) Sevgiler....
sevgi Haziran 17, 2019 - 5:26 pm
Merhaba Öykü hanım yazılarınız gerçekten çok faydalı oluyor öncelikle teşekkür ederim. Japonya yazılarım Tokyo Gezi Rehberi, Osaka – Nara – Kobe Gezi Notları, Kyoto Gezi Notları, Hiroşima ve Miyajima Gezi Rehberi başlıklarında blogda yayınlanmaya devam edecek. Bu blogunuzada ulaşabilirsem çok mutlu olucam.
Tolga Ekim 28, 2019 - 5:29 pm
Japonya'ya merakım vardı. Mükemmel anlatım tekniğinizle daha da çok merak saldım :). Gerçekten güzel yazı. Umarım tutkusu olup da gidemeyenler de gider.
Nurşen Aralık 23, 2020 - 10:22 am
merhabalar, Japonya yeni kullanılmıyor mu Japonya'da. Hep USD üzerinden hesaplamalar yapmışsınız da merak ettim.
Öykü Yalçın Aralık 27, 2020 - 4:39 pm
Tabii öyle ben tüm blog yazılarımı genel para birimi USD üzerinden veriyorum.
Abdullah Ağustos 6, 2023 - 10:37 pm
Öykü hanım insta dan da yazdım size ama mesajlarım ulaşmadı. Bu hafta eşim ve 5 yaşında ki oğlumla japonya ya gidiyorum. 5 yaşında bir çocuk ile bu seyahat mantıklı mı sizce.
Öykü Yalçın Ağustos 9, 2023 - 4:22 pm
Benim arkadaşım 1 yaşındaki oğlu ile de gitti. Bence yapılmaz değil. Çocuk sahibi olan biri gibi konuşamam ama ben olsam giderdim :)
burcu Aralık 26, 2023 - 12:52 pm
Merhaba! Ben de bu temmuz gitmeyi planlıyorum fakat öğrenciyim bu yüzden konaklama için çok bütçem yok.. Bildiğiniz veya duyduğunuz kamp yerleri var mı acaba?
Emirhan Ağustos 24, 2024 - 12:55 am
Merhaba Japonya girisde üstünde ne kadar para olması lazim
Add Comment