Thassos Gezi Rehberi

Var mısın Arabayla Yunanistan yapıp masmavi suları kucaklayan bir road trip yapmaya! O zaman ilk durağın İpsala’dan çıktığın gibi Thassos olsun mu? Denizden çıktığı gibi mideye giren deniz ürünleri, tuzlu sıcak plajlarıyla Thassos diğer bir adı ile Taşöz Adası bu yazın en keyifli destinasyonlarından olabilir. İşte size Thassos Gezi Rehberi..

2017 yazında kendi arabamızla çıktığımız Arabayla Balkanlar gezimiz için tıklayın.

Özel araçla yurtdışına çıkmak yazım için tıklayın.

Arabayla Balkanlar gezimizin vlogları Youtube kanalımda.. Abone olmayı unutmayın!

İpsala sınırından kendinizi Yunanistan’a attığınız gibi yollar çok keyifli. Hep düzgün otobanlar var, nakit olarak ödenen yol ücretleri geçiş başına 2,40 Euro civarı. 120 – 130 kilometre hızla keyifle araba kullanıyorsunuz. Vaktiniz varsa Thassos Adası’na geçmeden yol üzerinde sınıra 20 dakika uzaklıkta olan Alexandroupoli yani Dedeağaç’ı da ilk durağınız yapabilirsiniz.

Thassos Adası’na geçmek için ulaşmanız gereken yer Keramoti. Buradan bineceğiniz feribot ile 45 dakika martılar eşliğinde yolculuk yapacaksınız. 2 kişi arabayla tek yön 27 Euro. Nedense feribota binerken bir kişinin inmesini ve arabayı tek kişinin feribota sokmasını istiyorlar. İskelede de Türk olduğunuz anlaşılırsa bolca hoş geldinizler, iyi günler duyabilirsiniz. Velasıl kelam sonuçta İstanbul’dan 6-7 saatlik bir yolculuk sonrasında biz Thassos’a ulaştık.

Keramoti Thassos Ulaşım

Thassos Konaklama önerisi vermeden önce belirtmeliyim ki bu adada hep minik minik pansiyonlar var. Seçeceğiniz her biri diğerine yakındır ama bizim amacımız orta kalite, konumu iyi, yaz sezonunda ucuz olan bir yer bulmaktı. Elena Studios da istediğimizi bize verdi. Burada gecelik çift kişi 65 Euro – 300 TL civarında bir tutara konakladık. Konum açısından Limenaria bölgesinde konaklamak iyi bir tercihti. Akşamları da sahil tarafı canlıydı.

Thassos Gezilecek Yerler / Thassos Plajları

Taşöz Adası’ndaki ilk plajımız Aliki Beach oldu. Arabayı yola park edip aşağı plaja indiğimizde bir tık hayal kırıklığı yaşamadım değil. Tamam çok güzel, masmavi ama en nihayetinde küçücük bir koy. Burada denizden çok sevdiğimiz şey öğle yemeği için tercih ettiğimiz Archodissa restoran oldu. Greek salatası, şarapta pişmiş midyesi ve ahtapotu ŞAHANEydi. Burada dünyalarca yemek yedik ve 2 kişi 40 Euro hesap ödedik. Mekanın mantığında ürünleri derin dondurucuya sokma felsefesi yok bunu da burada belirtmiş olayım.

Aliki Beach

Archodissa

Archodissa

Giola Natural Pool ise 2.durağımız olmak zorundaydı çünkü burayı gerçekten çok merak ediyorduk. Dağın zirvesinde arabayı park edip dağın eteklerine doğru inmek için bir yolculuğa başlıyorsunuz. Bir türlü deniz seviyesine ulaşamadıkça toprak yolda yürürken diyorsunuz ki değer mi ya, dönsem dönemem, batık maliyetin dibindeyim. Kesin bilgi: “Değiyor!”

Giola Doğal Havuz

Burası dalgaların kayaları aşındırarak oluşturduğu bir doğal havuz. Ve kayalıklardan bu havuza atlayabiliyorsunuz. Benim gibi macera ve adrenalin tutkunuysanız çok eğleneceksiniz. Biz 3-4 kere atlayıp durduk.

Psi Amos plajı da günün son keyif noktası. Burada acayip güzel bir beach club da Yunanlıların meşhur Frappesini içtik ve günün tatlı yorgunluğunu çıkardık. Bence Thassos’un en güzel yanı böyle güzel mekanlarda takılıp şezlong parası vb gibi saçma şeyler ödemiyor olmanız. Ne yer içerseniz o işte.

Psi Amos Plajı

Günün akşam yemeği içinse otelimizin olduğu Limenaria bölgesinde, sahildeki restoranları kafaya koymuştuk. Rezervasyonsuz olunca birkaç mekanda yer bulamadık sonra şansımıza süper bir restorana oturduk ve deniz ürünlerine düştük. Kostis isimli bu restoranda kalamar, roka salatası, domates soslu midye, sarımsaklı mantar, Ouzo için 49 Euro ödedik. Yediğim her şeyin tadı hala damağımda..

Kostis Tavernası

Thassos gezimizdeki 2.günümüzde meşhur La Scala Plajı ve Marble Beach hedefimizdeydi çünkü bu plajlar konum olarak otelimizin olduğu Limenaria’ya uzak ama dönüş feribotumuzun olduğu iskeleye yakındı. La Scala için yola çıkmışken yol üzerinde Prinos köyüne girdik ve Yunan pazarına denk geldik. Oh mis! Eğer vaktiniz olursa Panagia köyünü de rotanıza ekleyin, evleri çok güzelmiş.

La Scala çok ciks bir beach club ve ücretsiz. Bizim gibi deniz kenarında ilk şezlonglarda oturmak isterseniz kişi başı 15 Euro veriyorsunuz ama bu parayı havaya değil o gün orada yapacağınız yeme içmeye veriyorsunuz. Localarda da 60 Euro bu tutar.

La Scala Plajı

Marble Beach’e giderken aşırı zor, 10-20 km hızla gittiğiniz bir yolda plaj hevesi ile yol alıyorsunuz. Burası tüm olayını suyunun o turkuaz rengine borçlu. Mermer ocağından çıkarılan beyaz taşları bu suyu tercih edilesi kılıyor. Tesis yok. Plajı geçince Porto Vathi diye bir bölüm var, biz orayı daha sakin olduğu için daha güzel bulduk.

Marble Beach

Arabamız toza toprağa batmış olsa da tüm gün denize doymuş olmanın verdiği mutlulukla rotamızı Kavala & Selanik’e çevirdik. Unutmadan Thassos’un arıları meşhur. Son gün son dakikaya kadar kendimi koruyup Marble Beach’te sokuldum! Yanınıza bunu önlemeye yarayacak spreyler götürebilirsiniz.

Thassos gezisi için kaç gün gerekli, Thassos kaç günde gezilir derseniz bence 2 gece 3 gün ideal olan. Yunanistan sahillerinin güzelliğini düşünürsek bu seyahate Halkidiki‘yi de ekleyip nasıl bir rota çıkarmak istediğinize bağlı aslında. Çok keyifli geçeceğine eminim!

Selanik Gezi Rehberi yazım için tıklayın.

Ohrid Gezi Rehberi yazım için tıklayın.

Karadağ Budva Kotor Gezi Rehberi yazım için tıklayın.

Mostar Gezi Rehberi yazım için tıklayın.

Schengen Vizesi Nasıl Alınır yazım için tıklayın.

Seyahatimizle ilgili tüm sorularınızı ve yorumlarınızı aşağıda yorum kısmına bırakmayı unutmayın.

Bu geziye ait tüm detaylar instagram hesabımda #oykununoykuleriroadtrip etiketi altında.

Beni ve daha birçok fotoğrafımı instagram ve facebook adreslerimden takip edebilirsiniz.

Related posts

Barselona Gezi Rehberi – Sevmemek Mümkün Değil!

Cote d’Azur Gezi Planı – Nice Gezi Rehberi

Prag Gezi Rehberi – Romantik Masal Diyarı

4 comments

Turgut P. Mart 25, 2019 - 7:27 am
Merhaba, Yazıyı çok beğendim.Akıcı ve bilgilendirici olmuş.Bu kadar kısa ve faydalı anlatım pek rastlamıyorum.Teşekkürler.
Öykü Yalçın Mart 25, 2019 - 2:49 pm
Çok teşekkürler vakit ayırıp yorum bıraktığınız, görüşlerinizi bildirdiğiniz için :)
Alican Nisan 18, 2019 - 8:57 pm
Merhaba , ben Alican. Oncelikle yazdiginiz yazilari son derece yol gosterici ve faydali buldum ve okumasi da bir hayli keyifliydi.Mayis 20 -30 /2019 arasi esimle birlikte kendi aracimizla yunanistan rotasyonunuzu gerceklestirmek istiyoruz.Bu tarihler arasinda iklim konusunda bir oneriniz olabilir mi acaba ? Yoksa daha ileriki bir surece mi ertelemeliyiz ? Usur muyuz cok
Öykü Yalçın Nisan 21, 2019 - 7:06 pm
Yorumunuz için çok teşekkürler! Bence Mayıs sonu yazı açmak için çok keyifli olur. Belki deniz bir tık soğuk olabilir ama sizin için sorun değilse, Temmuz-Ağustos sıcaklarında gezmektense ben Mayıs'ı tercih ederim :)
Add Comment