Bali Gezi Rehberi – Rota & Planlama

Rüya ada Bali’ye gitmeyi yıllarca istedim. Ve nihayet Bali gezi rotamı çok iyi planladım, hakkını vererek gezdim. Endonezya’nın en ünlü adası Bali için 10.000 kilometre uzaklara gidiyoruz! Bali Gezi Rehberi ile seyahatinizi nasıl planlayabileceğinizi en ince ayrıntısına kadar aktarıyorum.

Başlamadan önce tüm gezilerime eşlik etmek ve benimle beraber gezmek için Youtube kanalıma abone olmayı unutmayın! Instagram hesabımdan benimle iletişime geçin, tüm seyahat mevzularını konuşalım 🙂

Bali’ye Nasıl Gidilir? Bali Ulaşım

Bali gezi rotanız için uçak bileti seçeneği iki şekilde. İlki, isterseniz Türk Hava Yolları’ndan direkt uçuş ile 12 saatte Bali’ye ulaşabilirsiniz. Bu tabii ki bütçesi yüksek seçenek. Bilet fiyatlarını 1200-1300 USD gibi düşünebilirsiniz. Aşağıda yazının seyahat bütçesi bölümünde detaylara yer vereceğim. İkinci seçenek ise aktarmalı uçuş yapmak. Bunun için Malezya Kuala Lumpur, Endonezya Jakarta ve Sinpagur destinasyonlarında aktarma yapacak şekilde bilet aratabilirsiniz. Uçak bileti aramasında da Skyscanner, Kiwi ve Kayak.com’u kullanabilirsiniz.

Bali’ye Vize Var Mı?

Bali gezi rotası, eskiden Türklerden vize istemiyordu lakin artık kapı vizesi istiyor. Yanınızda fotoğraf veya herhangi bir evrak götürmenize gerek yok. Ülkeye girmeden önce 36 USD karşılığında pasaportunuza vizeyi basıyorlar. Bizimkisi 30 günlüktü. Kart ile veya nakit olarak ödeyebiliyorsunuz.

Bali’ye Ne Zaman Gidilir? En Uygun Mevsimler

Nisan’dan Ekim ayına kadarki süre Bali’yi seyahat etmek için en uygun dönem. Lakin Bali gezi rotası 12 ay turizme açık bir ada. Tropikal iklim kaynaklı muson yağmurlarını kontrol etmelisiniz. Biz seyahatimizi Haziran 2023’te gerçekleştirdik ve 10 gün içerisinde sadece son günümüzde yağmura yakalandık. Ama ne yağmur! Asla durmadı ve işin kötüsü biz döndükten 1 hafta sonra daha devam etti. Yani bu işler tamamen şans!

Bali Kaç Günde Gezilir?

Bali’nin hakkını vererek gezmek için en az bir ay lazım olsa da gerçek hayatta bu çok mümkün olmuyor. Bu nedenle biz 4 bölge seçip 10 günlük bir seyahat planladık. Bence 10 günden az bir süre için o kadar yol gidilmez. İdeali ise minimum 15 gün. Lakin vaktiniz varsa 3-4 haftaya da çıkarılabilir. Bu durumda Bali civarında yer alan dünyaca ünlü adalara gidebilirsiniz. Örneğin Gili Adaları ve Lombok. Veya adanın kuzeyinde, daha ormanlık alanları keşfedebilirsiniz. Özetle Endonezya’da 17.000 ada varken gez gez bitmez.

Bali Gezi Rotası Nasıl Planlanır?

Bali gezi rotamı planlarken sahip olduğum günleri en çok istediğim bölgelere göre dağıttım ve ortaya çıkan sonuç bu şeklide oldu.

1- Seminyak

12 saatlik direkt uçuşumuz ardından, Bali Denpasar Havalimanı‘na ulaştıktan sonra, önceden otel üzerinden ayarladığım araç transferi ile Seminyak’a geçtik. 3 gece 2 tam gün Seminyak’ta geçirdik.

Eğer 1 günümüz daha olsaydı buraya yakın konumda, sörfçüler tarafından da çok tercihe dilen bir lokasyon olarak Canggu’ya giderdim. Canggu’da kalmasanız da Seminyak’tan günübirlik gidip gelebilirsiniz. Seminyak bana çok fazla Tayland Koh Samui’yi anımsattı. Burayı daha genç, gece hayatı olan bir eğlence merkezi bölgesi olarak düşünebilirsiniz.

2- Uluwatu

Seminyak’tan Uluwatu’ya, Uluwatu’daki otelden ayarladığım transfer ile gittik. Uluwatu’ya seyahatimizde 1 gün ayırmıştım. Bence yeterli oldu. Yüzmek için uygun bir deniz yok. Bali zaten deniz tatili için uygun değil. Okyanus var ama asla güzel bir yüzülecek deniz beklemeyin.

Burası sörfçüler için bir cennet! Eğer sörf yapmıyorsanız veya öğrenmek istemiyorsanız burası için 1 veya 2 gün yeterli olacaktır. Uluwatu’yu atlamadığım için çok mutluyum çünkü çok sevdim. Ayrıca buradaki Uluwatu Temple, manzarası ile Bali’deki en güzel tapınaklar arasında. Gün batımı için aşağıda vereceğim öneri ise kesinlikle Uluwatu’yu eşsiz kıldı.

3- Nusa Penida

Nusa Adaları içerisinde en çok görmek istediğim Nusa Penida olduğu için, Bali seyahatimizin 2 gününü buraya ayırdık. Sanur limanından feribot ile 40 dakikalık bir yolculuk sonucunda Nusa Penida’ya ulaşabiliyorsunuz. Feribot biletini önceden almayı ve işi son dakika şansa bırakmamayı öneriyorum. Feribot biletimizi buradan aldım. Marlin isimli firmayı kullandım. Bu ada Bali’ye göre çok bakir. Muz ağacı ve palmiyelerle dolu ormanlar, bir arabalık kadar olan yollarda size eşlik ediyor. Keyifle gezmek için bence motor kullanabilmek şart. Aşağıda detaylıca anlatacağım. Burası aynı zamanda Manta dalışı yapmak için de çok ünlü. Eğer dalış veya snorkel deneyimi istiyorsanız bunun için Nusa Penida’ya 1 gün daha ayırmalısınız.

Nusa Adaları’ndan diğer bir ünlüsü ise Nusa Dua. Burası da tatil köyü tarzında otellerden oluşan bir adaymış. İlgilinizi çekiyorsa bu adayı da araştırabilirsiniz.

4- Ubud

Bali’nin en güzeli, göz bebeği. Olmazsa olmazı. Biz Ubud’a 3 gece ayırdık. Sanırım bir Daha Bali’ye gidersem seyahatimin yarısını buraya ayırırım çünkü çok uzun zamandır bu kadar mutlu insan bir arada görmemiştim. Ubud’un enerjisine bayıldım. Ubud; yoga ve ses terapisine katıldığım, etkinlik anlamında beni en çok doyuran, doğasına aşık olduğum bölge oldu. Bali’nin spiritüel ruhu burada atıyor. Detaylı bilgiler Bali Gezilecek Yerler bölümünde aşağıda.

Bonus: Daha fazla vaktim olsaydı Gili Adaları‘nı da Bali gezi rotama eklerdim. Gili Adaları için 2-3 gün ayırabilirsiniz. Gili’nin su altı dünyası da muazzam güzellikte. Adada araca izin verilmiyor. Dalış turizmine ilgisi olanlar, buradan ulaşımı çok uzak olsa da dünyaca ünü sebebiyle Raja Ampat‘ı da gezi rotasına eklemeyi düşünebilir.

Bali İçinde Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Bali içindeki bölge değişikliklerimizde, ya otelden transfer ayarlamalarını istedim ya da kendi kontağımda olan bir şoför ile hareket ettim. Şoförü daha önce defalarca Bali’ye gelmiş bir arkadaşım tavsiyesi ile öğrenmiş oldum. Dileyenler benimle Instagram hesabım üzerinden iletişime geçip sorabilir 🙂

Bunun dışında Seminyak, Uluwatu, Nusa Penida ve Ubud’da ayrı ayrı motor kiraladık. Motor kiralama sırasında ehliyet sorulmuyor. Lakin hem trafik soldan aktığı hem de Asya’da çılgın motorcular olduğunu unutmayın. Motor işi çok kolaylaştırıyor çünkü trafiği atlatıyorsunuz. Aksi günlük şoförlü araç kiralamak ama bu da çok trafik demek. Yine de sağlık ve güvenlik her şeyden önemli. Kendine güvenen bizim gibi motor kiralasın. Yoksa son tavsiyem motorlu şoförü düşünmeleri. Bunun gibi Grab kullanabilirsiniz.

Bali’de Nerede Kalınır? Bali Otel Tavsiyeleri

Seminyak‘ta kaldığımız Ziva a a Boutique Villa için tıklayın. Tesiste 7 adet özel havuzlu villa var. Tamamen gizli, kimsenin sizi görmesi mümkün değil. Hizmetten çok memnun kaldık.

Uluwatu‘da kaldığımız Hari Indah Boutique Hotel & Spa için tıklayın. Ortak havuza bakan, ruhunuzu sakinleştirecek, banyosu açıkta şahane bir villada kaldık. Otel personelinden ve kahvaltısından çok memnun kaldık.

Nusa Penida‘da kaldığımız The Mesare Eco Resort için tıklayın. Ormana bakan bir villada, konum olarak adanın ortasındaydık. Adayı doğu ve batı olarak gezdiğimiz için orta konumda olmak avantajlıydı. Civarda yeme içme için seçenek olmadığından otelde yedik ve yediğimiz her şeyden memnun kaldık. Restoranın orada otelin ortak havuzu da var. Otelde masaj aldık ve beğenmediğimiz tek hizmet bu oldu. Bunun dışında her şey güzeldi.

Ubud‘da kaldığımız Wapa di Ume Ubud için tıklayın. Ormanın içerisinde, özel havuzlu villada rüya gibi bir tatil yaptık. Otelin alanı çok büyük, restoran kalitesi de manzarası da çok iyi. Ubud Palace’a servisleri var. Konum olarak hem merkeze yakın hem de kalabalıktan uzakta. Yine olsa yine gideriz.

Bali’de Gezilecek Yerler

Seminyak

Seminyak’ta ilk gün otele vardık. Zaten 12 saat sonunda yorgun düşmüşüz, artık güzel bir yemeğe ihtiyacımız var. Hemen deniz ürünlerine düşme ümidiyle karidesleri ile ünlü Sambal’a gittik. Yemekten sonra ise soluğu Ku De Ta’da aldık. Gece kokteyli için tercih ettiğimiz bu mekana, gün içinde beach club olarak ya da gün batımında da gidebilirsiniz.

İkinci günü ise buraların en favori bowlcusu Nalu’da açtık. Aşırı lezzetli, taze tropikal meyvelerden yapılmış bir bowl ile gerçekten Bali’de olduğumuzu anladık. Gün içerisinde havuz keyfi yaptıktan sonra gün batımı için soluğu Potato Head Beach Club‘da aldık. Seminyak’a gitmiş herkesin Bali favorisi Potato Head. Çünkü burası eşsiz bir gün batımına sahip.

Önce Sunset Rooftop Bar’da günü batırdık. Sonra aşağıdaki restoranda yemek yedik. Deniz ürünlerinden şaşmadık. Normalde Seminyak’ta yemeğe içki dahil, kişi başı 15$ öderken burada 25$ ödedik. Gecenin asıl amacıyla satışa çıktığı an aldığım NTS’nin DJ’lerini dinlemek ve dans etmekti. Sahne, ortam, insanların enerjisi şahaneydi. Tüm detayları Instagram’ımda paylaştım. Mutlaka gidilmesi gereken bir mekan. Gün batımı görmediğimiz ülke kalmasın!

Üçüncü günümüzde ise sabah için Beach Bowl Bali‘de yine bowl ve avokado tost ile güne başladık. Kişi başı 10 USD ödedik. Öğle yemeğinde Shrimpis‘te çılgınlarca karides ve deniz ürünleri yedik. Akşam yemeğimizi ise Maldivler’de gibi hissedeceğiniz bir İtalyan restoranında yedik. La Lucciola! Burası için rezervasyon yapmanızı öneriyorum. Gece hayatı içinse Motel Mexicola‘yı çok ergen bulduk ama La Favela fena değildi.

Ertesi gün Uluwatu’ya geçmeden KYND‘da bowl yedik ve Seminyak’a veda etttik.

Uluwatu

Bali seyahatimizde sörfçülerin cenneti Uluwatu’ya 1 gün ayırdık. Otelimizden gün batımı için seçtiğimiz lokasyona kadar tüm seçimlerimden çok memnun kaldım.

Otelimiz Hari Indah adeta bir huzur villasıydı. Bayıldık! Kahvaltısı da çok iyi. Bali’de genelde 2 kişi kahvaltı dahil gecelik havuzlu oda fiyatı 90-120$. Ev kiralama biraz daha ucuz. Uluwatu Temple, Bali’de atlanmaması gereken tapınaklardan biri. Manzarası şahane. Hırsız maymunlara dikkat etmeli. Gün batımı ise sörfçüleri izlerken aynı zamanda havuz keyfi yapabileceğiniz Single Fin’e gittik. Ben rezervasyon yapıp en iyi konumu garanti altına aldım. Şahaneydi! Akşam biraz midemiz kazınınca sağlıklı restoran Alchemy‘e gittik. Burada gezebileceğiniz bir konsept store da var. Hadi Penida’ya!

Nusa Penida

Bali’den 40 dakika feribot yolculuğu ile Nusa Penida adasına vardık. Seyahatimizin asıl amacı, bu adada yer alan olağanüstü güzellikte ve dinozora benzemesi ile ünlü sahili görmekti. Merdivenlerden bu sahile inip çıkabiliyorsunuz. İsmi Kellingking Beach.

Adayı 1 gün doğu, 1 gün batı şekilde gezmelisiniz. Motor kiralamak şart, araba bu dar yollar için işkence olur. Manta ve dalış turizmi ile ünlü. O yüzden bu deneyimi yaşamak isteyenler 1 gün daha eklemeli. Biz 2 gece kalıp, yemekleri otelde yedik. Liman bölgesi hariç civarda mekanlar yok. Adanın batı bölgesindeki, Kellingking sahili çok kalabalık oluyor. Günün erken saatlerinde gitmeli.

Nusa Penida’da 1 günü doğu bölgesini gezmeye ayırdığınızda, duraklarınız buralar olmalı.

  • Rotaya Diamond Beach’ten başlayın. Bembeyaz kumsala inmek için çok fazla basamak var. Ama plaj şahane.
  • Daha sonra koyun öteki tarafındaki Atuh Beach’i tüm maviliği ile yukardan göreceksiniz. Dilerseniz merdivenleri inip orada yüzebilirsiniz. Burada tesisler de var. Sonra tekrar çıkmanız Diamond’dan aracınıza ulaşmanız gerekiyor.
  • Bir sonraki rota Treehouse. Burası birçok manzaraya ev sahipliği yapan, her noktası fotoğraflık bir alan. Merdiven dolu yine!
  • Son olarak gün batımı için Teletubbies Hills’e gidiyoruz. Çünkü gün batımı görmediğimiz ülke kalmasın!

Nusa Penida’da 1 günü batı bölgesini gezmeye ayırdığınızda, Kellingking’den sonraki duraklarınız buralar olmalı.

  • Broken Beach ve Angel’s Billabong Pool, nefis okyanus ve doğal havuz oluşumu
  • Crystal Bay, adada en güzel palmiye manzaralı yol ama denizine bayılmadık.
  • Lokasyonlar arası minimum 30-40 dk sürüyor. Motor kiralamada ehliyet sorulmuyor ama kendine güvenmeyenler tur alma seçeneğini değerlendirebilir.
  • Coconut içmeden dönülmesin!

Ubud

Bali’nin kalbi Ubud’un neden bu kadar sevildiğini anlamak çok da zor değilmiş. Yoga, enerji ve insanların yaydığı mutluluk ile siz de kendinizi çok daha iyi hissediyor ve “iyi ki bu seyahatteyim” diyorsunuz. Bali’de Seminyak, Uluwatu, Nusa Penida’dan sonra son durağımız olan Ubud, kalbimizi en çok çalan yer oldu. Nefis vegan restoranlar ve her akşam canlı müzik eşliğinde dans etmek de bu rotanın bonusu oldu.

Ubud’a vardığımız gibi ilk işimiz Zest‘e gitmekti. Burası Bali’deki en iyi vegan restoran! Ortamı ise efsane. Öğlen yer bulabilirsiniz lakin akşam için rezervasyon yapın.

Daha sonra solu Pyramids of Chi‘de Anticent Sound Healing deneyiminde aldık. Peki bu ne?

Binlerce yıldır ses ve titreşimin şifa için var olan en güçlü araçlardan biri olduğunu biliyoruz.

Modern bilimden çok önce, tıp insanları başkalarıyla derin, meditatif durumlar oluşturmak için sesi kullandılar. Sizinle yaşadığım eşsiz deneyimi paylaşmak istiyorum.

Ubud’da bir piramidin içinde “Ancient Sound Healing” yani ses meditasyonu deneyimine katıldık. 1,5 saat boyunca herkes gözünde göz bantları ile bir piramit içerinde yatıyor. Kadim Ses Şifası seansı sizi zahmetsiz bir rahatlama durumuna yönlendiriyor. Sesle Şifa Seansında, çok sayıda enstrümantasyon tarafından üretilen ritmik frekanslar, bir titreşim okyanusuna dönüştü. Bu dalgalar hem vücudumuzdaki suyla ve DNA’mızla, hem de çakra sistemimizle etkileşime girerek vücudumuzun iyileşmesine, gevşemesine yardımcı oluyor. Avuçlarımda oluşan, sonra damarlarımdan vücuduma yayılan enerjiyi, hissettiğim duyguyu anlatmam mümkün değil. Anlatılmaz yaşanır bir deneyimdi! Bunun için kişi başı 20 USD ödedik. Bileti online alabilirsiniz, kontenjan dolmadıysa orada da alabilirsiniz.

İlk günün gecesini ise Sayuri Healing Food‘da sonlandırdık. Sağlıklı yemekler yapan ve her akşam bir etkinliğin ev sahibi olan bu mekanda, Brezilya müzikleri eşlinde dans ettik ve muhteşem atmosferi yaşadık.

İkinci günümüzde öğle yemeğinde Ivy Cafe‘ye gittik. Burası ünlü bir hostelin bahçesine bakıyor. Çok fazla Avusturalyalı genç seyyah vardı. Zaten Bali Avusturalyalıların arka bahçesi. Buraya kadar gelmişken Yoga Barn‘a yoga dersine de gidebilirsiniz. Sitelerinde ders programı var. 1 saat önce orada olmanız yeterli. Önceden bilet alınamıyor.

Günü otelde geçirdik ve akşam da Ubud’dan 20 dk uzaklıktaki Rusters‘a gittik. Burası için de rezervasyon yapmıştım. Pirinç tarlalarına bakıyor ve kesinlikle önce gün batımı yapmalı daha sonra leziz mutfağını denemelisiniz. Biz soğan tart, oyster, deniz ürünlü tortellini, wonton, karides yedik. Enfesti!

Ubud’da Monkey Forest, pirinç tarlaları, salıncaklar, şelaleler yapılacaklar arasında. Ben hepsini daha önce deneyimlediğim için gitmedim. Lakin size fotoğraf için Ceking Rice Terrace‘ı öneriyorum. Monkey Forest, maymunların serbest dolaştığı bir orman. Aman dikkat edin bu hırsızlara. Kafanızdaki gözlüğü, elinizdeki telefonu çalarlar. Sonra da iki paket çereze takas yaparlar!

Bali’de Nerede Yoga Yapılır?

Bali çok mistik bir yer ve yoga ile özdeşleşmiş. Yukarıda da dediğim gibi Yoga Barn‘da yoga dersine gidebilirsiniz. Veya bizim yaptığımız gibi otelde yoga dersine katılabilirsiniz. Bunu mutlaka otelinize sorun. Yoga yapmadan dönmeyin!

Bali Ucuz Mu? Bali Gezi Bütçesi

Bali’de fiyatlar nasıl? Asya’da böylesi turistik bir adada fiyatların çok iyi olduğunu düşünüyorum. Çarpıyorum, bölüyorum yine de gayet iyi. Konumuz uçak bileti. Yakaladık mı, kaçırmıyoruz bu rotayı.

  • 3-4 tabak yemek ve içecek kişi başı 10$
  • Günlük motor kirası 8-10$
  • Günlük çift kişi kahvaltı dahil otel villa 60-90$, özel havuzlu villa 90-120$
  • 1-1,5 saatlik mesafe transferi özel şoför ile 20$
  • Şoförlü özel günlük tur 50$
  • Uçak bileti direkt uçuş 1200-1300$, aktarmalı 900$

Nasıl Bu Kadar Çok Geziyorum yazım için tıklayın.

Yurtdışına İlk Defa Çıkacaklara Tavsiyeler yazım için tıklayın.

10 Soruyla Bir Seyahat Nasıl Planlanır yazım için tıklayın.

Seyahat Etmenin – Hobi Paylaşımının İlişkiler Üzerine Etkisi yazım için tıklayın.

Sizinle tüm tecrübelerimi paylaşarak Bali gezi rotanızın mükemmel olması için elimden geleni yapmaya çalıştım! Tüm sorularınızı ve yazımla ilgili yorumlarınızı aşağıda yorum kısmına bırakırsanız beni çok mutlu edersiniz.

Beni ve daha birçok fotoğrafımı instagram ve facebook adreslerimden takip edebilirsiniz.

Related posts

Ürdün Gezi Rehberi – Bilmeniz Gerekenler

Filipinler Gezi Rehberi – Rota & Planlama

Beyrut Gezi Rehberi

3 comments

Semra Aybek Temmuz 7, 2023 - 2:46 pm
Başından sonuna kadar okudum ve çook özlemişim böyle seyahat bilgisi almayı çoook emeğine sağlıkkk, lütfen vakit buldukça diğer seyahatler için de gelsinn❤️❤️❤️❤️
Secil kısa Temmuz 7, 2023 - 3:36 pm
Ellerine sağlık öykücüm blog yazısı bizler için çok önemli ben blog olmayan bir çok kişiyi takip dahi etmiyorum çünkü biz gezilerimizi sizin gezip deneyimleyip yazdığınız şekilde planlıyoruz yani hazıra konuyoruz ben Amerika gezimi sizin yazınıza göre planladım ve sayende antilop kanyonunuda gördüm Sevgiler
Pelin Temmuz 8, 2023 - 7:48 am
Baştan sona not alarak okudum okurken tam acaba şu neymiş derken cümle sonunda kafamdan geçen sorunun cevabının olduğu bir blog olmuş Elinize sağlık, biz de çok heyecanlıyız ve çok yardımcı olacağına eminim bu rehberin
Add Comment