Tekne Tatili ve Yat Kiralama – Bilmeniz Gerekenler

Yıllardır her sene defalarca Göcek’te tekne tatili yapmış ve aynı zamanda da dünyada 70 civarı ülke gezmiş biri olarak içtenlikle söyleyebilirim ki, dünyada Göcek gibi çok az yer var. Doğasına hayran olduğum, koy koy gezdiğim bu cennetin tadını çıkarmak içinse tekne kiralamanız gerekiyor. Başta göze fiyat ve efor olarak korkutucu gelebilir ama korkmayın. Bu yazı tekne tatili ve yat kiralama ile ilgili aklınızdaki tüm sorulara ışık olacak. Hadi gelin bilmeniz gerekenleri anlatıyorum.

Tekne Tatili Ne Zaman ve Nasıl Ayarlanır?

Öncelikle kesinlikle yaz sezonunda yapacağınız bir tekne tatilini yaz başına bırakmayın. En iyi fiyatı bulabilmeniz için bahar aylarında harekete geçmeniz gerekiyor. Örneğin biz Ağustos ayında yapacağımız tatili Mart ayında ayarladık. Zaten tekne firmaları da erken rezervasyon fiyatlarını Şubat ve Mart ayı gibi açıyor. Burada tekne tatilini ayarlayabilmeniz için sizi yönlendireceğim adres viravira.co olacak. Tüm alternatifleri orada görebilir ve tekne sahiplerine buradan ulaşabilirsiniz.

Hangi Tip Tekne Kiralamalısınız?

Tekne kiralama için seçenekleriniz Motoryat, Yelkenli, Gulet, Katamaran. Bunlar size ne vaadediyor açıklıyorum siz de ihityacınıza ve kişi sayısına göre en doğru seçime yönlenebilirsiniz.

Motoryat Kiralama: Çoğunlukla kaptan ve tekne personelinin size eşlik ettiği, odalarında klima olan, üç öğün yemeğin tekne personeli tarafından hazırlandığı, konforlu bir tatil şekli. Motoryat kiralamak için tıklayın.

Yelkenli Tekne Kiralama: Rüzgarda, motor sesi olmadan süzülmenin keyfi bambaşka. Lakin odalar motoryata göre küçük ve basık. Yeme içmeyi kendiniz halledersiniz, çoğunlukla size servis veren bir tekne ekibi olmaz. Yelkenli tekne kiralamak için tıklayın.

Gulet Kiralama: Geniş ve sayıca çok oda olur. Lakin temiz olmasına çok dikkat etmek gerek çünkü koku sorunu yaşayan gulet tecrübeleri duymuştum. Tabii ki iyi deneyimler de çok. Kalabalık ekipler tercih edebilir. Gulet kiralama için tıklayın.

Katamaran Kiralama: Yelkenli ile aynı deniz sevdalılarının yaşayayacağı tecrübeler için daha konforlu bir alan sunan seçenek. Yelkenli tecrübesi gibi tekne seyir halinde yan yatmasa da rüzgarın keyfini yaşarsınız. Katamaran kiralama için tıklayın.

Motoryat Kiralama Ücretleri Ne Kadar?

Bizim en son Göcek’te 2024 Ağustos ayında kiraladığımız motoryat 3 kabinden oluşuyordu. Bu teknede 6 kişi kalabilirsiniz demek oluyor. Yüksek sezon sayılan Ağustos ayı için, Mart ayında anlaşıp, 5 gece için kişi başı 600 Euro ödedik. Bunun bir kısmı peşinat olarak geri kalanı ise tekneye çıkarken ödüyorsunuz. Bunun pek tabii yukarısı da çok seçnek var, aşağısında da. Bütçenize göre değişken bu konu ama biz her sene kişi başı bu aralıkta tekneleri tercih ediyoruz ve çok memnun kalıyoruz.

Tekne Kiralama Ücretine Alışveriş Dahil Mi?

Tekne kiralama ücretine alışveriş tutarı dahil değil. Siz tekneye çıkmadan önce kaptan veya ekibi ile menünüzü oluşturuyorsunuz. Bunun akabinde bazen alışverişi siz yapıyorsunuz bazen de tekne personeli bu işi yapıyor. İkinci seçenek çok daha kolay oluyor, şansınız varsa bunu öneririm. Tekne personelin yemek masrafı da size ait. Biz 5 gece boyunca konakladığımız ve 3 personelin dahil olduğu, 3 öğün yemek yediğimiz alışveriş için kişi başı 5000 TL masraf ettik. Ve yemek menümüzde yok yoktu. Dilerseniz Instagram hesabımdan storylere bakabilirsiniz.

Biz teknede yemek üzerine program yapmıştık. Çünkü motoryat kiraladığınızda tekne personeli sizin için önceden kararlaştırdığınız menüyü hazırlıyor. Lakin yine de bazı akşamları dışarda yemek üzerine planlamak isterseniz, aşağıda koyları anlatırken size birkaç tavsiyeden bahsedeceğim.

Tekne Tatili İçin En İyi Mevsim Ne Zaman?

Mayıs ayında su hala soğuk olabiliyor. Biraz serin bir su ile karşılaşabilirsiniz. Temmuz ve Ağustos’ta su cidden çok sıcak oluyor. Üç saat sudan çıkmadan yüzüp eğlenip üşümeden hayata devam edebiliyorsunuz. 2024 Ekim ayı için bir tekne organizasyonumuz daha var, sizi güncellerim. Lakin özetle Mayıs – Ekim arası tekne her şekilde keyifli olacaktır.

Tekne Tatili için Göcek mi Marmaris mi Seçilmeli?

Bu zamana kadar oyumu hep Göcek’ten yana kullandım. Her sene öyle güzel ve eşsizdi ki maalesef Göcek’ten vazgeçip Marmaris koylarını deneme fırsatım olmadı. Bu konuda tecrübesizim. Ama tecrübeli olduğum Göcek kısmı için çok keyif alacağınızı düşünüyorum. Burada kalabalığı göz önünde bulundurup koy seçimini doğru yapmak önemli. Gelin bir de konuyu oradan inceleyelim.

Göcek’te En Güzel Koylar Neler? Nerelere Gitmelisiniz?

2024 Ağustos ayındaki rotamızı, kalabalığı düşünerek oluşturduk. Ve bu rotadan çok memnun kaldık. Sırasıyla; Atbükü, Büyükova, Sıralıbük, Hamam, Binlik, Göbün, Akvaryum, Tersane, Yassıca yaptık.

En önemli yorum, Hamam koyuna gece gidip orada demirlemeli ve sabahın ilk ışıklarında bu koyun keyfini çıkarmalısınız. Öğleden sonra çok kalabalık oluyor, hiç keyfi olmuyor. Sabah ise Cleopatra Hamam’ında yüzmenin keyfi bambaşka. Buraya yakın yemek yiyebileceğiniz Adaia restoran var. Karaya çıkmak isterseniz bir seçenek olarak aklınızda olsun.

Binlik koyu, Instagramda story paylaşırken herkesin bana inatla sorduğu, suyu eşsiz bir yer. Tersane ise yine sakin, sessiz, Göcek’e dönüş günü öncesi gidebileceğiniz akvaryum suya sahip bir koy.

Bunlara ek olarak; Boynuzbükü, Küçük Sarsala, Domuz Adası ve tabii ki Bedri Rahmi de en çok adını duyacağınız yerlerden. Bedri Rahmi, Göcek’e yakın olduğu için çok kalabalık olabiliyor ama orada iki adet mekan da olduğu için teknede yemek istemediğiniz ve karaya çıkıp eğlenmek istediğiniz akşamlarda seçebileceğiniz bir koy. Burada trekking yapabilir ve meşhur kaya resmini görmeye gidebilirsiniz.

Küçük Sarsala‘da da Sezgin abinin sarımsaklı ekmeği ve sabah kahvaltısı için menemeni çok meşhurdur, burada da bir restoran. olduğunu unutmayın.

  • Bizim Göcekte kiralayıp çok memnun kaldığımız, 2024 yılı içinde 2 kez tura çıktığımız teknenin linki için buraya tıklayın. Gönülden tavsiyedir. Yemeklerin lezzeti, personelin servisi, koy seçimleri her şey mükemmeldi.

Teknede Odalarda Uyumak Zor Mu?

Kabul edelim eğer bütçeyi yukarı çıkarmıyorsanız, teknelerde genelde odalar basık oluyor. Klima her zaman çalışamayabilir, bu yüzden sıcak olabiliyor. Şahsen ne yelkenlide ne motoryatta ben odada değil güvertede uyumayı tercih ediyorum. Yıldızları izlemek varken kendimi hiç basık odalara kapatasım gelmiyor. Odada uyuyan arkadaşlarımız da oluyor. Özetle bu konu sizin ne kadar çabuk daralabildiğinize göre değişiyor.

Her şekilde tekne tatili yapmak ve mavi tur ile o koyların keyfini yaşamak olağanüstü bir tatil deneyimi. Bundandır ki senede en az iki kere kendimizi tekne tatili yaparken buluyoruz. Herkese tavsiye ediyorum. Araştırmanızı güzel yapıp, kendinize unutulmaz bir tatil hediye edin. Araştırma için en doğru adresi tekrar hatırlatıyorum. Tekne tatili için viravira.com dan en uygun seçenekleri bulabilirsiniz.

Tüm soru soru cevaplar sonrasında hala kafanıza takılan bir konu varsa lütfen yorum yazarak benimle paylaşın. Dilerseniz Instagram adresim @oykununoykuleri üzerinden benimle iletişime geçin. Orada Göcek ve Tekne Kiralama hakkında sabit storyler ve içeriklerim sizi bekliyor.

Dünyayı gezerken öykülerime eşlik etmek için beni sosyal medyada takip edin. Sevgiler!

İlginizi çekme olasılığı olan diğer yazılarıma göz gezdirmek isterseniz:

Nasıl Bu Kadar Çok Geziyorum yazım için tıklayın.

Yurtdışına İlk Defa Çıkacaklara Tavsiyeler yazım için tıklayın.

10 Soruyla Bir Seyahat Nasıl Planlanır yazım için tıklayın.

Seyahat Etmenin – Hobi Paylaşımının İlişkiler Üzerine Etkisi yazım için tıklayın.

Sizinle tüm tecrübelerimi paylaşarak Bali gezi rotanızın mükemmel olması için elimden geleni yapmaya çalıştım! Tüm sorularınızı ve yazımla ilgili yorumlarınızı aşağıda yorum kısmına bırakırsanız beni çok mutlu edersiniz.

Beni ve daha birçok fotoğrafımı instagram ve youtube adreslerimden takip edebilirsiniz.

Related posts

Datça Gezi Rehberi – Datça’da Gezilecek Yerler

Abant Gezi Rehberi – Abant & Gölcük & Yedigöller

Kuşadası Gezi Rehberi: Adanın Yerlisi Anlatıyor!